1. Úvodní stránka
  2. News
  3. Poprvé na Kopci!

Poprvé na Kopci!

V Mexickém městě Guadalajara je bezpečnější chodit mnohdy pod maskou. A přesně z těchto pouličních poměrů, kde se nejde ani pro výstřel daleko, přicházejí ACE KOOL další neokoukané jméno letošního Fajtfestu! Pod vedením známého Bosse Chema (bývalý frontman Thell Barrio). Po dlouhé a úspěšné kariéře z Thell Barrio odešel, ale vrací se se silnou sestavou, která zahrnuje hudebníky z Tanus, Beneath the Horror a Día de Cambio. Říkají si ACE KOOL a znějí mocně a přímočaře. Vše staví na základech poctivého hardcore, metalu a hip-hopového crossoveru. Pod producentskou taktovkou Billyho Graziadei (Biohazard) mají jistotu, že jejich hudební zbraně budou správně používané. Nos vemos pronto!

Na kopec se valí nezastavitelná ukrajinská metalcorová jednotka SPACE OF VARIATIONS, která vstoupila na další úroveň moderního metalu. Dokáží hladce mísit dechberoucí riffy a katastrofické breakdowny s barevnou elektronikou a brutalizujícími vokály. Nouze není ani o prvky djentu. Návykově nevyzpytatelná a emotivní atmosféra! V naší zemi i na Slovensku už mají velmi dobrý jméno, které by měl Fajtfest posunout ještě o level výše.

První izraelská kapela jede na kopec! BRCDS. Kapela vznikla v roce 2015 pod názvem Barricades, v roce 2019 vydala debutové EP a ke konci roku 2022 vydala plnohodnotné album. Jejich zvuky oživují chytlavé riffy s výpadky ze zlatého věku metalcore konce 2000s s moderní produkcí, odpovídající dnešním standardům a chytlavé refrény, které vám zaručeně zůstanou v hlavě. Velmi známí aktivní na izraelské metalové scéně, kde dav zná texty většiny jejich písní nazpaměť. Určitě budou jedním z černých koní letošního Fajtfestu!

Nebyl by to Fajtfest, aby nepřivedl něco netradičního, co se vymyká celkovému line-up. A přesně tohle splňují AASAR. Ti sešli v roce 2019 z chladných hor v italském Trentinu. Snažili se vytvořit nový zvuk, který bude vzhledem k různým vlivům moderní i brutální zároveň. Jméno má kořeny ve staroegyptském jazyce, od Osiris, bohyně podsvětí a neznáma. Koncepty jsou odvozeny z egyptské a severské mytologie, které jsou nově interpretovány v moderních sci-fi termínech!Debut kapely přišel s prvním singlem „Fall Into Oblivion“ v roce 2021, a poté podepsali smlouvu se Seek & Strike. Dejte jim šanci a budete příjemně překvapeni.

  acekoolband