1. Úvodní stránka
  2. News
  3. Slovenské zastoupení nemůže na Kopci chybět!

Slovenské zastoupení nemůže na Kopci chybět!

Momentálně táhnou deathcore na Slovensku hlavně dvě kapely, a to Stercore a Abyss Above. Živé show Abbys Above opravdu trhají vnitřnosti, o čemž jsme se mohli přesvědčit už mnohokrát nejen na KFN. Ale i po technické stránce jsou mimořádně brilantní. Tahle volba je naprosto zasloužená.

Mladá a dravá krev na slovenské scéně - to jsou Sinner Self. Kapela zaujme především fanoušky moderní metalové hudby jako deathcore nebo metalcore. Kapela hodně netradičně používá i živé klávesy a je známá svojí energickou show. Jedna z kapel, které bude patřit budoucnost na slovenské metalové scéně, přičemž lidsky jsou taky velmi dobře nastaveni.

Další mladou kapelou ze stejného regionu, ale už s velkými zkušenosti z jiných kapel, je Breaking the Tarot, kteří se dali dohromady v roce 2021. Na své si přijdou všichni fans tvrdšího metalcoru. Kapela je už teď pod hlavičkou kultovní Gothoom productions což jí otevře další možnosti nejen co se koncertování tyče. Jejich cesta vzhůru by mohla být rychlá. Fajtfest velmi rád podpoří slovenský region Prešov a Košice, protože tam rostou nejen skvělé kapely, ale i kluby!

AbyssAbove