1. Úvodní stránka
  2. News
  3. NA KOPEC SE BLÍŽÍ BOUŘE USAGI A VELKÝ NÁVRAT SAMURAJŮ!

NA KOPEC SE BLÍŽÍ BOUŘE USAGI A VELKÝ NÁVRAT SAMURAJŮ!

Rise Of The Northstar vznikli v Paříži, ale v jejich srdích a rytmech je dost patrný vliv země vycházejícího slunce. Vlivů u nich ale uvidíte mnohem víc. Odkaz americké kultury je patrný skrze hip-hop, groove metal i new york hardcore, RISE OF THE NORTHSTAR jsou sami sobě subžánrem.
Miliony zhlédnutí hudebních videí na Youtube jim vydláždila cestu a se svým debutem „Welcame“ z roku 2014 předali masám svou nabitou a thrashovou podívanou v plné míře. Aby ne, když jsme se krom drtivých riffů dočkali i odkazů na japonskou kulturu a mangu. Kapela je tak oslavovaná zejména v Japonsku i jinde v Asii, kde se vystoupení setkávají s divokými fanfárami a přeplněnými koncertními sály. Po úspěšném turné v roce 2017 kapela vydala své kriticky vychvalované druhé album „The Legacy Of Shi“ a fanoušci se v roce 2023 ještě více přiblíží své vlastní Nippon apokalypse s třetím plnohodnotným albem kapely!
 
rotn 2023
 
Pro návštěvníka portugalského Porta se může jevit toto místo, jako město plné záhad. Staleté budovy tyčící se na kopcích, dlážděné boční uličky plné lidí a zvláštní atmosféry. Je to místo, kde se zrodili tajemní, maskovaní black metalisté GAEREA.
Gaerea postavili pravidla black metalu na hlavu. Zatímco většina upřednostňuje klasický zvuk, tato portugalská kapela jej posouvá vpřed a hladce integruje také vlivy z jiných žánrů. Zvukový vzdor, který rozbíjí zažité představy o black metalu a přináší svou vlastní interpretaci. Gaerea jsou kapela, na kterou je třeba brát zřetel.
Jejich pojetí je nejen pečlivé, ale také nezapomenutelné. Fajtfest tím jen potvrzuje, že nás bude čekat nejrozmanitější rok v dosavadní historii. Bem-vindo à Colina!
 
gaerea 2023