1. Úvodní stránka
  2. News
  3. FAJTFEST 2022 DĚKUJE

FAJTFEST 2022 DĚKUJE

292534830 5586913354707079_8257903190276381309_nFajtfest 2022 je úspěšně za námi a musíme konstatovat, že v mnoha ohledech byl pro nás tento rok jedním z nejtěžších. Dost možná i překonal covidové restrikce minulého roku. Únorovou ruskou invazi na Ukrajinu asi netřeba připomínat. Nejkrizovější moment v historii Fajtfestu nás potkal zhruba měsíc před konáním akce, v podobě vyjádření frontmana kapely STYG a následného zrušení jejich show z naší strany. Mnoho lidí nás buď již viděla na kolenou, nebo si to přálo. Pro tyto jedince máme jasný vzkaz, nikdy se nevzdáme!
 ...
 
Kromě špatného počasí, které k našemu festivalu již tradičně patří, jsme jednoznačně spokojeni s organizační stránkou i s návštěvností, která byla opět rekordní.
 
Je čas poděkovat všem, kteří se na tomto festivalu podíleli, bez vás by to nešlo!
 
Největší poděkování si zasloužíte Vy, návštěvníci, každý z Vás, kdo si zakoupil vstupenku je pro nás velkým motorem do budoucna a budeme se snažit, abyste se u nás cítili jako doma - jsme přeci jedna velká Fajtfest Family. Chceme se i nadále zaměřit na to, aby vaše pohodlí bylo co největší. Snad to bylo znát již v tomto roce a věřte nám, že příští rok to posuneme ještě dále.
 
Bez skvělé Crew by to taky nešlo a naše Crew skvělá je! Obrovské díky za úsilí, které jste tento rok vynaložili.
 
Děkujeme městu Velké Meziříčí za obrovskou podporu, trpělivost a shovívavost, především panu starostovi Alexovi Kaminarasovi a kulturní komisi v čele s Honzou Bílkem.
 
Velké díky patří i Ski Klubu, kde Fajtfest probíhá. Tento areál je pro nás svatý i díky panu Jiřímu Pálkovi, který pro nás dělá první-poslední a jsou chvíle, kdy bychom se bez něj neobešli.
 
Děkujeme všem sponzorům za jejich přízeň, hrozně moc si toho vážíme a těšíme se na další spolupráci. Speciální poděkování patří Hendrik van der Tol family, HKP Metal a Kateřině Procházkové, Michalovi Barákovi a Broker Consulting, stavební firmě Gremis a v neposlední řadě Fuxovi, který pro nás tolik znamená.
 
Obrovské díky a respekt patří našemu hlavnímu mediálnímu partnerovi Klubovna, který se u nás opět prezentoval svým stánkem, doplněným o Die Hard Prague. V jejich společném stánku bylo nad naše (i jejich) očekávání dost živo. Postupně se tam objevily největší hvězdy festivalu, jako například Deez Nuts, Lionhearth, Knocked Loosed nebo Dropout Kings. Také jste se mohli nechat ostříhat, potetovat, získat podpis od headlinerů, zatočit si kolem štěstí nebo třeba jen pokecat.
 
Velké poděkování patří našemu Medical Teamu, který má pod palcem Pavel Sochor. Jsou to neskuteční profíci a doufáme, že se o naše zdraví budou starat i v dalších letech.
 
Děkujeme za obrovskou profesionalitu, která posouvá náš festival dál z pohledu produkce. Každá z kapel měla dokonalý zvuk a bylo o ně skvěle postaráno, což deklaruje zpětná vazba od vystupujících kapel. Velkou zásluhu na tomto mají především profíci Roman Zezula, Lukáš Foniok, Izag Hanson a jeho celá stage crew.
 
Na co jsme opravdu velmi pyšní, to je kvalita jídla v hlavním stanu. Novinkou byly snídaně, o které byl obrovský zájem. Děkujeme celému teamu Filda cook.catering za neskutečnou práci kterou odvedli a těšíme se na spolupráci v dalších letech.
 
V minulém roce jsme zaznamenali pár výtek na výběr vegan jídla a jelikož jsme měli v lineup nejvíce hardcore kapel v naší historii a s tím přichází i větší zastoupení hardcore komunity, která vyžaduje více těchto produktů. Proto bychom chtěli poděkovat Nicol Hofmanové za spolupráci při výběru těchto jídel, koordinaci vegan komunity přímo na místě a sbírání feedbacku.
 
Dále také děkujeme organizacím Sea Sheperd a Zvířata nejíme, kteří bojují za dobrou věc a doufáme, že se cítili na našem festivalu dobře, i když zde byli poprvé.
 
Jak už je výše napsáno, kapely se u nás měly skvěle a velkou zásluhu na tom má celá Bands Crew pod vedením Tomáše Komiže. Také musíme zmínit naše Fajtfest drivers Jakuba Karbana a Jaromíra Junka.
 
Dlouhá léta jsme hledali Security, se kterou budeme spokojeni, což se nám tento rok také podařilo. Jan Kolář a jeho agentura JK Security jsou profesionálové v nejvyšší míře a jsme šťastni, že s nimi budeme i nadále spolupracovat. Trochu krušné chvilky jsme jim připravili v páteční podvečer, kdy jsme po domluvě se stage managery pustili určitý počet lidí na pódium při vystoupení Silent Generation a Get the Shot. Situace se značně zvrhla a v jeden moment bylo na pódiu cca 100 lidí. I v tuhle chvíli situaci zvládli a zachovali chladnou hlavu. Při následném večerním vystoupení Terror, i přes časté pobídky frontmana, ať jdou lidi za ním na stage, nebylo možné toto dovolit kvůli bezpečnosti. My i agentura víme, že je zde prostor pro zlepšení.
 
Děkujeme podpoře NFC, která byla opět skvělá a vyřešila na místě spoustu problémů.
 
Mohli jste si všimnout, že u našeho merch stánku bylo možné zakoupit merch od Krindy Pindy, čímž děkujeme Báře Sekničkové za profesionální přístup a doufáme v rozšíření naší spolupráce v dalších letech.
 
Spolupráce s pivovarem Lužiny byla ukončena a neměli jsme moc času reagovat a jednat s potencionálními pivovary. Chceme tímto poděkovat Ivošovi Doležalovi a Jakubovi Palánovi z Pilsner Urquell, kteří nám velmi pomohli.
 
Děkujeme firmě Bidfood, především Leošovi Chlubnovi za obrovskou pomoc.
 
Děkujeme hotelu Panorama za trpělivost a ubytování pro většinu zahraničních kapel.
 
V neposlední řadě chceme poděkovat všem pracovníkům, kteří se podíleli na chodu festivalu.
 
Příští rok se uvidíme na kopci znovu, a to v termínu 6-8.7.2023. A už teď Vám můžeme slíbit nejsilnější lineup v historii Fajtfestu.
 
Prvního headlinera se dozvíte již tuto sobotu 16.7.2022 při oficiální Fajtfest Klubovna After Party v music club Modrá Vopice v Praze, kde jako headliner vystoupí evropské hvězdy Palaface.
 
Poslední poděkování patří znovu všem návštěvníkům festivalu. Vytvořili jste úžasnou atmosféru, a to i přes nepřízeň tradičního Fajtfest počasí.
 
See you next year.