1. Úvodní stránka
  2. News
  3. JE NA ČASE UDĚLAT DALŠÍ KROK

JE NA ČASE UDĚLAT DALŠÍ KROK

ffvUž se nechceme ohlížet v žádném případě za rokem 2021 a díváme se jako vždy jen dopředu, ale musíme říct, že tahle covid sra*ka a nečinnost většiny festivalů nám otevřela dveře jmnohem více a dostala nás mezi pomyslnou elitu. Končí doba hájení a my musíme jen potvrdit ten vzestupný kredit nejen na pódiu, pod ním i všude okolo!

Areál na Fajtově kopci prošel na podzim rekonstrukcí a jakékoli řeči o nedostatku kapacity jsou nyní definitivně rozmetány a nikam se stěhovat nemusíme. Tento rok se chceme hlavně zaměřit na pohodlí a větší komfort našich návštěvníků, včetně rozšíření nabídky vegan jídla, což byla ostatně jedna z nejčastějších připomínek a bereme si je k srdci.

Ke koncertním aktivitám začneme nemilou zprávou, že FajtFest v Brně s Deez Nuts se z pochopitelných důvodu odkládá na únor 2023 a věříme, že tohle je náš poslední posunutý gig!

V březnu či dubnu by měli proběhnout dlouho očekávané i odložené Klubovna FajtFest Night v Českých Budějovicích a v doupěti neřesti, Chomutově! Obě akce mají silný domácí headline (MAAE, WICTIMS) a věříme, že kluby se naplní po strop! Moc se mám líbí pracovat s Gumim a myšlenkou, že když nemůžeš na FF, tak on přijede za tebou. Energii i čas na to máme, navíc si takto postupně sondujeme lokální kapely na větší projekty.

V květnu nás čeká FajtFest Help Party na kopci se zvučných headlinerem Bleed from Within. Tohle není žádný druhý FF a jedná se o úplně jinou ligu. Všechno bude pod stanem, zábrany se budou skoro dotýkat pódia a bude to všechno více kontaktní .Help Party má podle nás obrovský potenciál a byl by myslím hřích nevyužít náš domovský areál jen jednou v roce. Navíc tu dostane velký prostor i domácí scéna CZ.

V červenci nás čeka velký FajtFest 2022 se všemi zahraniční headlinery a tady se bude lámat chleba a budoucnost celého projektu jménem FajtFest. Vsadili jsme na jednu kartu a dotáhli kapely, které po nás chtějí (pustit) i ty největší festivaly v zemi. Nadešel čas udělat ten poslední krok mezi elitu a jsme určitě dobře připraveni! Počítejte s námi na všech frontách. Bude to stát za to. Na velmi úspěšnou FajtFest after party v režii Klubovna_cz navážeme i letos v MusicClub Modrá Vopice. A také tady dojde na významné rozšíření.

Potom by nás měl čekat jeden z dalších zásadních kroků tohoto roku. Mohu prozradit, že se chystá jednodenní FajtFest v Holandsku.

Podzim by měl být ve znamení FajtFest v centru a to se zahraničním headlinerem v Jupiter Clubu ve Velkém Meziříčí a popřípadě další Klubovna FajtFest Night, na kterou nám celoročně chodí docela dost nabídek. A toho si vážíme.

Jen Vás na závěr poprosíme, podporujte české kapely, jakkoliv to půjde! Ať už nákupem merche, LPček, podporujte maximálně české alternativní a metalové koncerty a choďte do svých oblíbených klubů, protože jestli zaniknou kluby, tak zaniknou i kapely. A vlastně všechno kolem. Tento rok se rozhodne zkrátka na všech frontách a to jak hudebně, tak i společensky. Buďte sami sebou, čím více času trávíte na sociálních sítích sledováním druhých, tak tím více přiznáváte prázdnotu. Stanovujte si dosažitelné cíle a buďte v nich důslední, nesmějte se za zády ani kapelám, protože oni tomu třeba věří. Stejně jako my jsme byli taky na začátku a tohle všechno se zdálo tak strašně nereálné. Naučte se říkat nepříjemné věci a přijímat konstruktivní kritiku. Posune vás to.

Hodně síly a hlavně zdraví pro všechny! Brzy v moshpitu