1. Úvodní stránka
  2. News
  3. HELP PARTY vol.II

HELP PARTY vol.II

help party_2Bylo by pro nás asi nejjednodušší vyhlásit crowdfunding nebo naservírovat Vám číslo účtu. Posléze zahájit sbírku v těchto těžkých časech. Toho se ale nikdy u Fajtfestu nedožijete. Nebudeme Vám ale lhát. Nyní je Vaše podpora více než vítaná. V covidových dobách jsou naše aktivity očekávaně omezeny. A to ve všech směrech. Nelze však čekat na "něco", co stejně nepřijde. Jak Fajtfestu doopravdy pomoci?

Dorazit 21. - 22. května 2021 na FAJTFEST HELP PARTY vol. II.

Opět bude omezená kapacita akce na 500 platících návštěvníků!

Objednávky pouze ZDE v odkazu, nebo osobní předání (po domluvě) ve Velmezu.

Cena za vstupné na dva dny - 950 Kč.

Denní vstupné - pouze na místě (pokud nebude předčasně vyprodáno).

 V článku naleznete sobotní line-up (22. 5. 2021) a páteční line-up najdete ZDE v odkazu.

HEART OF A COWARD jsou tahounem britské metalové scény. Známí svým dynamickým a živým projevem. Prostě vždy mistrovský výkon na pódiu. HOAC vydali v roce 2019 své čtvrté studiové album "The Disconnect" a spolupracují s věhlasnou firmou Nuclear Blast. Mix technických struktur a hard-core vokálů Vám přináší myšlenku jak to může vůbec takto dobře fungovat! Proslulí celosvětovou fanouškovskou základnou a "Youtube kanály" jsou HOAC nositelem vášně a jednoty. Ta prosvítá v jejich živé show po každém koncertu. Když dav opouští sál, do dálky ještě zní skandování HOAC!

INVISIONS jsou jednou z nejlepších přicházejících metal-core kapel z Velké Británie. Uvolněný nový singl "Gold Blooded" jen potvrzuje, jakým směrem se bude kapela ubírat. Podporuje ho pravděpodobně nejlepší hudební video v jejich historii "Gold Blooded". Píseň je o tom, že lidé se tě neustále snaží ponížit a říct ti, že stojíš za hovno! Tomu je však potřeba se vzepřít zásobou těžkých brutálních riffů a palbou vokálů, které jsou hybnou a zároveň i drtící silou. Co byste očekávali od Invisions v této fázi? Mají svůj jazyk, mají svoji tvář a chtějí se otevřít celé Evropě a to i nejen díky časopisu Kerrang!, který je hodnotí jako velký ostrovní objev a budoucí naději.

MOMENTS pocházejí z malého městečka v Belgii. Jejich hlavním poznávacím znakem je síla těžkých kytar a chytlavých refrénů. Snaží se být jednotou a přátelstvím. Když Vás obohatí nějaký jejich nový singl (Nemesis, These Walls, Empathy, Out of Sight) zjevuje se nová éra kapely. Jsou sebevědomější, energičtější a odhodlaní šířit svoje vize. Chtějí oslovit ty, kteří chtějí hledat komunitu. Hráli na renomovaných festivalech jako jsou Groezrock, Jera On Air, Graspop Metal Meeting nebo Summerblast. Moments nemají v úmyslu zpomalit. Jejich nové EP vychází 27. listopadu 2020 a kapela bude i nadále zvyšovat povědomí o tématech, jako je duševní zdraví, spravedlnost, lidská práva, svoboda projevu, změna klimatu a také upozorňovat na kontroverzní záležitosti s výhledem do dalších let.

Vezmeme-li v potaz podzemní hard-core scénu v UK, GROVE STREET FAMILIES nevykazují žádné známky stagnace. V dohledné době Vás nasytí jedinečnou směsí thrash-metalu, ovlivněného hardcore aurou 90.let. GSF připomínají dny zlatého věku hardcore s přesahem do moderního světa. Ať už jste na jejich show ve zpoceném malém klubu, na velké festivalové stage, vždy budou určitě zábavní. Divoká live show jim získala loajální fans. Nejen ze "staré školy", ale i novější fanoušky.

Co nabídne česká scéna v sobotu? Kdo jiný by měl v sobotu držet prapor nejvíce nahoře, než králové českého moshpitu HOPES. Jejich rychlý hardcore získal obrovské množství fanoušků a komunita kolem nich stále roste. Jsme přesvědčeni, že budou žádanou ozdobou programu. Ani tentokrát nesmí však chybět zástupce z Vysočiny. Mnohé by asi překvapilo, kdyby to nebyli DEPRESSION ISLAND,s jejich moderním post metalcore-hardcore. Kapelu je i v těchto zlých časech všude vidět a určitě je momentálně jednou z nejlepších akvizic regionu. FLASHBACK jsou sakra dobrý old-school hardcore z Hradce. Jejich show už prověřil nejen Fajtfest, ale i KFN. Snad každý si musí oblíbit výrazného frontmana Mathese. Pojdˇme se trochu pokopat! Další velké překvapení na závěr je SAVEYOURSELF. Tato kapela hlásá. - "slovní spojení má pro nás díky životním zkušenostem obrovský význam". Skupina je o víře k pozitivnímu myšlení a otevřenosti. Ale pozor! V této nové bandičce najdete i známé tváře!